gazpacho
Το gazpacho αποτελεί την πιο διάσημη σούπα της Ισπανίας, ενώ είναι ταυτόχρονα ένα απο τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά πιάτα σε όλον τον ισπανόφωνο κόσμο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία κρύα σούπα λαχανικών, η οποία περιέχει πολύ απλά και καθημερινά υλικά, ενώ δε χρειάζεται καθόλου ψήσιμο.
Η συνταγή έχει ως εξής:
υλικά
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
300 γραμμ. ψωμί
600 γρμμ. τομάτα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
κύμινο
1 αγγουράκι
ξύδι
λάδι
παρασκευή
ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την τομάτα(αφού την έχουμε ξεφλουδίσει), προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και λίγο αλατάκι-ανάλογα με τα γούστα μας-. Σε ένα γουδί χτυπάμε το κύμινο, το σκόρδο και το βρεγμένο ψωμί. Μετά προσθέτουμε το δεύτερο μίγμα στο πρώτο, ρίχνουμε ελάχιστο παγωμένο νερό και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το αγγουράκι και τα ρίχνουμε στη σούπα μας
περιμένω σχόλια
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
σκέφτομαι να το φτιάξω σήμερα
καλη ιδεα
ΤΟ gazpacho αποτελει ενα κλασσικο πρωτο πιατο για τις ισπανοφωνες χωρες, ενω ειναι επιπροσθετα ακρως υγιεινο και καθολου παχυντικο