tembleque
To tembleque είναι άλλο ένα παραδοσιακό γλυκό από τη Λατινική Αμερική, πρωταγωνιστικό υλικό του οποίου είναι, φυσικά – τι άλλο?- , η καρύδα! Πρόκειται ουσιαστικά για μία ‘σταθερή’ κρέμα, με υφή σαν αυτής της κρεμας καραμελέ.
Υλικά:
1 κουτί κρεμα καρύδας
5 φλ γάλα
8-10 κ.σ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλ κορν φλάουρ
Παρασκευή:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλαόυρ και τις βανίλιες σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει αρκετά και μετά αδειάζουμε σε μία φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με κανέλλα.
3 Comments
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
πωπω
φαινεται πολυ ευκολο και λαχταριστο και θα το επιχειρησω καποια στιγμη
μητσο ετοιμασου να το γευτεις
Λυπήσου με , είμαι νέος ακόμα…
θα το φας :teeth: