tembleque

To tembleque είναι άλλο ένα παραδοσιακό γλυκό από τη Λατινική Αμερική, πρωταγωνιστικό υλικό του οποίου είναι, φυσικά – τι άλλο?- , η καρύδα! Πρόκειται ουσιαστικά για μία ‘σταθερή’ κρέμα, με υφή σαν αυτής της κρεμας καραμελέ.

Υλικά:

1 κουτί κρεμα καρύδας
5 φλ γάλα
8-10 κ.σ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλ κορν φλάουρ

Παρασκευή:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα καρύδας, το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλαόυρ και τις βανίλιες σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει αρκετά και μετά αδειάζουμε σε μία φόρμα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με κανέλλα.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ
3 Comments
  1. 13 έτη ago
    Rosa

    πωπω
    φαινεται πολυ ευκολο και λαχταριστο και θα το επιχειρησω καποια στιγμη
    μητσο ετοιμασου να το γευτεις

  2. 13 έτη ago
    Meet-sos (admin)

    Λυπήσου με , είμαι νέος ακόμα…

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon