buñuelos de crema
Το ότι οι Ισπανόφωνοι έχουν μία ιδιαίτερη προτίμηση στα τηγανιτά γλυκά – όπως κι εμείς – νομίζω ότι το διαπιστώσαμε τις προηγούμενες ημέρες. Αυτό, όμως, που ίσως δεν ξερετε ακόμα είναι ότι στην Ισπανία υπάρχει μία παραδοσιακότατη συνταγή για λουκουμάδες , που είναι σχεδόν ίδιοι με τους δικούς μας!
Υλικά:
1 φλ αλεύρι
1 φλ γάλα
1 λεμόνι
1 κ.σ. βούτυρο
6 αυγά
σαντιγί
κανέλα
ζάχαρη
Παρασκευή:
Σε μία κατσαρόλα βραζουμε το γάλα με το ξύσμα του λεμονιού και το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλέυρι, ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύοτας συνεχώς. Πλάθουμε μικρούς λουκουμάδες και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Επειτα, τους ανοίγουμε και τους γεμίζουμε με σαντιγί. Πασπαλίζουμε με κανέλα και μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
κι εγω που νομιζα οτι οι λουκουμαδες ειναι αποκλειστικα ελληνικο γλυκο :-(
εναλλακτικα μπορουμε να το γεμισουμε με κρεμα πατισερι