bizcocho borracho
Οι Ισπανόφωνοι όταν χρησιμοποιούν τον όρο ‘Bizcocho’ εννοούν κατά βάση το κέικ, οποιασδήποτε μορφής. Εμείς σήμερα θα δούμε το περίφημο ‘bizcocho borracho’, δηλαδή το ‘μεθυσμένο κέικ’ που θυμίζει κάτι από δικό μας σιροπιαστό γλυκό, όχι, βέβαια, με κονιάκ ή λικέρ, αλλά με ρούμι!
Υλικά:
125 γρ αλεύρι
100 γρ ζάχαρη
4 αυγά
25 γρ βούτυρο
Για το σιρόπι:
125 γρ ζάχαρη
100 ml νερό
1 φλ ρούμι
κανέλλα
Παρασκευή:
Χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20′ περίπου. Μετά βγάζουμε το κέικ από τη φόρμα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα μέχρι να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλλα για 5′. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ρούμι. Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το καυτό σιρόπι.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
το ραβανι μου θυμιζει οπτικα