arroz con dulce

Το Arroz con Dulce είναι ουσιαστικά το λατινοαμερικάνικο ρυζόγαλο, με κύριο συστατικό για άλλη μια φορά , την καρύδα. Είναι ένα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό επιδόρπιο, που καταναλώνεται όλες τις εποχές του χρόνου!

Υλικά:

1 1/2 φλ ρύζι
5 γαρύφαλλα
1 1/2 φλ ζάχαρη
1/2 φλ σταφίδες
4 1/4 φλ γάλα καρύδας
3/4 κρέμα καρύδας
κανέλλα
ελάχιστο αλάτι

Παρασκευή:

Αφήνουμε το ρύζι να μουλιάσει στο νερό για πάνω από δύο ώρες. Ανακατεύουμε το γάλα, το αλάτι, και τα μπαχαρικά και τα βάζουμε να βράσουν για 15 ‘ περίπου. Ρίχνουμε μεσα και το ρύζι, αφού το έχουμε σουρώσει καλά. Αφήνουμε να ψηθεί, χωρίς ανακάτεμα, και μόλις το ρύζι ρουφήξει σχεδόν όλο το ζουμί, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 15’ , χωρίς ανακατεμα. Προσθέτουμε την κρεμα καρύδας και αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλη μισή ώρα.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon