plátanos en almíbar
Η μπανάνα είναι ο δεύτερος αγαπημένος καρπός των εξωτικών χωρών της Λατινικής Αμερικής, μετα την καρύδα , που είδαμε λίγο πριν. Αρκετά δύσκολο υλικό για γλυκά, προτιμάται κυρίως στην ατόφια μορφή του. Έτσι, οι φίλοι μας οι Λατινοαμερικάνοι μάς δίνουν μια νοστιμότατη γλυκειά συνταγή με ολοκληρες μπανάνες!!
Υλικά:
3 ώριμες μπανάνες
1 1/2 φλ ζάχαρη
4 κ.σ. βούτυρο
2 φλ νερό
3 βανίλιες
κανέλλα
Παρασκευή:
Κόβουμε τις μπανάνες σε μακρυές λεπτές λωρίδες, όπως στην εικόνα. Βαζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις λιώσει ρίχνουμε τις μπανάνες. Τις τηγανίζουμε πολύ προσεκτικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε με 1 1/2 φλ νερό και όλη τη ζάχαρη. Αφήνουμε για 10′ περίπου και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και το νερό . Σερβίρονται ζεστές.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
πραγματικα λαχταριστες οι μπανανες