besitos de coco
Ως γνωστόν η καρύδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καρπούς των εξωτικών χωρών της Λατινικής Αμερικής. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που η παρουσία της στα παραδοσιακά γλυκά των ιθαγενών είναι τόσο έντονη.
Ας δούμε μία συνταγή για μικρά μπισκοτάκια καρύδας , γεύση γνωστή και σε εμάς από τα ‘καρυδάκια’ που βρίσκουμε σε όλα τα ελληνικά ζαχαροπλαστεία και τρώμε και στα μνημόσυνα!
Υλικά:
5 1/2 φλ καρύδα τριμμένη
1 ζαχαρούχο γάλα
2/3 φλ αλεύρι
ελάχιστο αλάτι
2 βανίλιες
Παρασκευή:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε μικρά μπισκοτάκια με το χέρι. Ψήνουμε για ένα τέταρτο περίπου στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
2 Comments
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Λατρεύω την καρύδα :eat:
κι εγω αλλα ρε γαμωτο οταν τρωω κανονικα το φρουτο μου φαινεται υπερβολικα λιπαρο