tortas de calabaza
Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, οι Ισπανόφωνοι φαίνεται να εχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα τηγανιτά γλυκά-στα γλυκά, δηλαδή, που παραπέμπουν στους δικούς μας λουκουμάδες. Ένα άλλο περίφημο γλυκό τους λοιπόν είναι οι ξακουστές ‘tortas de calabaza’, βασικό συστατικό της οποίας είναι η γλυκειά κολοκύθα.
Υλικά:
200 γρ κολοκύθα
100 γρ αλευρι
1 αυγό
2 κ.σ. ζάχαρη
100 ml γάλα
Παρασκευή:
Βράζουμε την κολοκύθα μέχρι να μαλακώσει. Την πολτοποιούμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα (ή μέλι).
1 Comment
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
ιδια νοοτροπια με εμας εχουν στα γλυκα
τηγανιτα και ανθυγιεινα στο επακρο
τι να πω :-)