budín de pan

To Budín de Pan είναι μία κλασσική , παραδοσιακή πουτίγκα που μας έρχεται από το Πούερτο Ρίκο. Το γλυκό αυτό έχει έντονη γεύση καραμέλας, εξ αιτίας του σιροπιού με το οποίο το περιχύνουν .Ας δούμε τη συνταγή:

Υλικά:

250 γρ ψωμι (μόνο ψίχα)
4 φλ ζεστό γάλα
4 αυγά
4 κ.σ. βούτυρο
1/2 φλ σταφίδες
1 φλ ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλλα
1 βανίλια
ελάχιστο αλάτι

Παρασκευή:

Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια και προσθέτουμε το γάλα να το απορροφήσει. Χτυπάμε χωριστά τα αυγά. Τα προσθέτουμε στο ψωμί, ανακατεύοντας και επειτα ρίχνουμε και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε καλα με το σύρμα.

Σε ένα χωριστό μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμους. Βάζουμε ένα μεγαλύτερο ταψί κάτω από το βασικό και το γεμίζουμε με νερό σαν μπεν μαρί. Ψήνουμε για περίπου μία ώρα.

Γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon