Pulpo a feira
Ας δούμε μία πεντανόστιμη συνταγή από την Γαλικία με το αγαπημένο μας χταποδάκι!! Μεγάλη λατρεία το χταπόδι , σκοπεύω να φτιάξω την συνταγή αυτή στη Ρόσα σύντομα. Ας ρίξουμε μία ματιά στην συνταγή.
ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
- 1 χταπόδι περίπου 2 kg.
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι Ελαιολάδο
- 2L Νερό
- 1 κουταλιά γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλιά καυτή πάπρικα
- Χοντρό αλάτι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βασικότατο σε αυτό το πιάτο είναι το θέμα της προετοιμασίας. Καθαρίστε το χταπόδι προσεκτικά , αφαιρέστε το σάκο του μελανιού, και το ράμφος που έχει μεταξύ των πλακαμιών και αδειάστε το κεφάλι. Κτύπησε το με μια σφύρα και πλύνετε με άφθονο νερό.
Βάλτε το χταπόδι σε μία ψηλή κατσαρόλα με βραστό νερό και κρεμμύδι, και έπειτα αφαιρέστε το με μία σούβλα τρεις φορές. Ο σκοπός αυτής της άσκησης είναι σε αυτή τη φάση να καεί λίγο το κρέας και όχι να μαγειρευτεί.
Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία βάλτε το χταπόδι στο τηγάνι και τηγανίστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μόλις το κρέας είναι αρκετά μαλακό αφαιρέστε το τηγάνι από το μάτι. Αφαιρέστε το χταπόδι από το τηγάνι με τη βοήθεια της σούβλας.
Στεγνώστε το ψημένο χταπόδι ψιλοκόψτε το. Επειτα πασπαλίστε το με πάπρικα και ελαιόλαδο.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
:laugh: :reallyangry: :sick: