ισπανικο ρυζογαλο (arroz con leche)
Το ρυζόγαλο μπορεί να καταναλώνεται πολύ στη χώρα μας, δεν αποτελεί , όμως, αποκλειστικά ελληνικό…………προνόμιο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μία αυθεντική ,ισπανική, παραδοσιακή συνταγή για νοστιμότατο και γρήγορο ρυζόγαλο!!!!!!!
Υλικά:
1 φλυτζάνι ρύζι
1/2 λίτρο γάλα
1 1/2 γεμάτη κ.σ. ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
κανέλα σε σκόνη
Παρασκευή:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με το ξύλο κανέλας και τα ξύσματα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Μόλις βράσουν ,προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ρύζι και το αφήνουμε για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στολίζουμε με κανέλα σε σκόνη.
2 Comments
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
συνατγή
ρυζάγαλο!!!