ajoblanco
To ajoblanco (ajo=σκόρδο, blanco=λευκό) είναι μία παραδοσιακή σούπα-σάλτσα -πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το λευκό gazpacho- , που μας έρχεται από την Ανδαλουθία. Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη , αν και απαιτεί μία κάποια τεχνική. Ας δούμε τη συνταγή.
Υλικά:
2 σκελιδες σκόρδο
250 γρ. ψίχα ψωμιού
250 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
4 φλυτζάνια νερό
1.5 φλυτζάνι λάδι
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο ξύδι
Παρασκευή:
Χτυπάμε στο γουδί ή στο μίξερ τα αμύγδαλα και το σκόρδο. Μουσκεύουμε καλά το ψωμί στο νερό και το ρίχνουμε στο προηγούμενο μίγμα, το οποίο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε προσεκτικά και αργά-αργά το λάδι και, τέλος το ξύδι και προαιρετικά λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε ιδανικά κρύο.
Συνοδεύει άψογα αλλαντικά, όπως χαμόν, και ψητή πατάτα, ενώ τρώγεται και μόνο του.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
εν τω μεταξυ αυτην την αηδια την τρωνε με σταφυλια