malarrabia
H Malarrabia (mala rabia = κακή οργή ) είναι ένα παραδοσιακό περουβιανό πιάτο που παρασκευάζεται και σερβίρεται κάθε Μεγάλη Παρασκευή. Τα συστατικά του είναι άκρως περίεργα – τόσο για περίοδο αυστηρής νηστείας όσο και από γαστρονομικής πλευράς- , παρόλα αυτά είναι ένα άκρως δημοφιλές πιάτο.
Συνοπτικά , μπορούμε να πούμε ότι περιέχει : μπανάνες , κρεμμύδια, γάλα, φρέσκο τυρί, φασόλια και ψάρι . Τα τέσσερα πρώτα υλικά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ενός πουρέ , ενώ τα άλλα δύο είναι τα σύνηθη συνοδευτικά του. Το όνομα δεν ξέρω από πού μπορεί να προέρχεται ούτε μπορώ να φανταστώ.
Όσο για το αν θα το δοκιμαζα ? Σίγουρα, όχι, πάντως, τη Μεγάλη Παρασκευή.