EL CAMINITO DEL REY

Το Εl Caminito del Rey είναι ένα μονοπάτι στο El Chorro, κοντά στην Málaga της Ισπανίας που διασχίζει ένα φαράγγι. Το μονοπάτι αυτό χαράχτηκε το 1902 όταν οι εργάτες από τα γειτονικά εργοστάσια υδροηλεκτρικής ενέργειας ήθελαν να δημιουργήσουν ένα τρόπο να μεταφέρουν υλικά από το ένα μέρος στο άλλο.

Τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το μονοπάτι, ενώ το 1921 ο βασιλιάς Αlfonso XIII το διέσχισε για να εγκαινιάσει το φράγμα του Conde del Guadalhorce, παίρνοντας έτσι η διαδρομή αυτή το σημερινό όνομα της.

Το μονοπάτι έχει πλάτος μόλις ένα μέτρο και βρίσκεται κατά μέσο όρο 100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Επειδή τώρα πια δεν χρησιμοποιείται, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, μερικά τμήματα του έχουν καταρρεύσει καθιστώντας την διάβαση του εξαιρετικά επικίνδυνη. Φέτος αναμένονται να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης του από την τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο που κόβει την ανάσα για να πάρετε μια ιδέα για το πόσο ριψοκίνδυνη είναι η διάβαση του περάσματος.

Κατηγορία: ΔΙΑΦΟΡΑ
5 Comments
  1. 13 έτη ago
    Meet-sos (admin)

    Φοβάμαι!! Καλά αυτός ο πρεζάκιας το διασχίζει με την κάμερα ανα χείρας??

    0__0

  2. 13 έτη ago
    Rosa

    λογικα ηθελε να σκηνοθετησει το θανατο του
    κατι αλλο
    το ελληνικο φ που φαινεται στην καμερα που κολλαει?

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon