crema catalana

H crema catalana είναι μία παραδοσιακή συνταγή της Καταλανίας , που καταναλώνεται συνήθως στις 19 Μαρτίου, επίσημη εορτή του Αγίου Ιωσήφ. Η παρασκευή και η γεύση της μοιάζουν πολύ με τη γαλλική creme brulée, με μόνη διαφορά κάποια υλικά και τον τρόπο ‘καψίματος’ της κρέμας.

Η κρέμα καταλάνα περιέχει σχεδόν πάντα ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλλα, εν αντιθέσει με την creme brulée. Επιπρόσθετα, η γαλλική συνταγή θέλει την κρέμα να πασπαλίζεται με ζάχαρη και να καίγεται με τη βοηθεια ενος φλογίστρου, η καταλανική παράδοση, όμως, αποφεύγει τη χρήση φλόγας και ‘καιει’ επιμελώς την κρέμα με τη βοήθεια του grill.

Μία γνήσια crema catalana έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την απαλή υφή της κρέμας και την τραγανή κρούστα καραμέλας στην κορυφή.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon