el chorizo
Το chorizo είναι άλλο ένα ισπανικό αλλαντικό , συγκεκριμένα το ισπανικό σαλάμι ή , ακόμα ορθότερα, ένα χοιρινό λουκάνικο ιδιαίτερου τύπου. Το chorizo έχει φανατικούς θαυμαστές, καθώς η γεύση του ξεφεύγει από τα γνωστά , ούσα πολύ ξεχωριστή.
Κατά την παρασκευή του chorizo , οι Ισπανοί χρησιμοποιούν ένα είδος πάπρικας, που παράγεται αποκλειστικά στην Ιβηρική Χερσόνησο και του δίνει την ιδιαίτερη γεύση του.
Το συγκεκριμένο αλλαντικό μπορεί να καταναλωθεί είτε κομμένο σαν λουκάνικο και μαγειρεμένο απλά ή περίτεχνα -σαν το δικό μας σπετσοφάι- είτε κομμένο σε λεπτές φέτες για τη γέμιση κάποιου τοστ ή σαν απλό σνακ, όπως ακριβώς χρησιμοποιείται και το σαλάμι.
Τα είδη του chorizo πλέον είναι πάρα πολλά, καθώς με μία απλή αλλαγή του μείγματος των μπαχαρικών ή του κρέατος , μπορεί κανείς να επιτύχει ποικίλα και διαφορετικά αποτελέσματα.
Τέλος , να αναφέρουμε ότι η παρασκευή του chorizo πλέον έχει επεκταθεί και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι της δημιουργίας και εμπορίας αυτού του υπέροχου αλλαντικού.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
το έχεις δοκιμάσει ποτέ Ρόσα;
ναι ειναι πολυ ξεχωριστο
αλλα προτιμω το χαμον
αυτο ειναι αρκετα βαρυ