torrijas
Οι torrijas ειναι ένα απλούστατο γλυκό που μας έρχεται από την Ισπανία. Για να καταλάβετε τι είναι , θυμίζει κάτι από τη δική μας τηγανίτα, τους λουκουμάδες ή τις χριστουγεννιάτικες δίπλες. Αυτό γιατί είναι ένα τηγανιτό γλυκό που συνήθως συνοδεύεται από μέλι και μπαχαρικά. Στην πραγματκότητα είναι η γλυκειά εκδοχή του γαλλικού crocque monsieur ή του french toast.
Ας δούμε τη συνταγή
Υλικά
1 φρατζόλα ψωμί (μπαγιάτικο, φρέσκο ή και ψωμί του τοστ)
ζαχαρη -5 κουταλιές περίπου ή όση παραπάνω θέλετε
1 λίτρο γάλα
κανέλα
2 αυγα
φλούδα από 1 λεμόνι
Παρασκευη
Βράζουμε το γάλα με την κανέλα και τη φλούδα για 10 λεπτά περίπου και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Τοποθετούμε το ψωμί, αφού το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, σε ένα βαθύ πιάτο και περιχύνουμε με το μειγμα μας. Περιμένουμε να απορροφήσει το υγρό.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και βουτάμε μέσα κάθε φέτα από όλες τις πλευρές. Τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα-χωρίς να καούν.
Σερβίρουμε με μέλι, ζάχαρη , κανέλα ή ό, τι άλλο θέλουμε. Τρώγονται κρύες ή ζεστές.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Είναι πολύ γευστικό και χορταστικό. Ο δάσκαλος μου στα πορτογαλικά είναι Ισπανός και μου είπε ότι βάζει γλυκάνισο και λίγο λικέρ.
Oι Ισπανοι χρησιμοποιουν συχνοτατα το γλυκανισο=anis, ενω ειναι και η έξη που συνηθιζουν για να περιγραψουν το δικο μας ουζο
τωρα για το λικερ που λες, θεωρω θα του πηγαινε το κουαντρο, με κουμ κουατ
θυμασαι τι ειχε βαλει?
Θα τον ρωτήσω και θα σας πω!
GRACIAS
Δοκιμάστε και με ρουμι!!!! :laugh: