κοτοπουλο με ρυζι a la peruana
Μία πολύ πικάντικη Περουβιανή συνταγή, αυθεντική και άκρως παραδοσιακή στη χώρα του Περού. Πρόκειται για το -γνωστό σε όλους μας-κοτόπουλο με ρύζι , παραλλαγμένο και μαγειρεμένο με τοπικά μπαχαρικά, που όμως χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως και εδώ. Εαν πιστεύετε ότι θα είναι πολύ ‘καυτερό’ για σας, μειώστε τις ποσότητες των πικάντικων υλικών. Σας προειδοποιούμε , όμως, ότι είναι νοστιμότατο , ακομα και στην αυθεντική του εκδοχή.
Υλικα
1 ολόκληρο κοτόπουλο
3 φλυτζανια ρυζι
1 κρεμμυδι
1 φλυτζάνι αρακάς
1/2 φλυτζάνι καλαμπόκι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά (αυτοί χρησιμοποιούν την καυτερή-το τσίλι)
1 φλυτζάνι κόλιανδρος
τσίλι
1/2 φλυτζάνι μπύρα
αλάτι
Παρασκευη
Αλατίζουμε καλά το κοτοπουλάκι μας, το οποίο έχουμε κόψει σε μερίδες. Το τηγανίζουμε σε αρκετούτσικο καυτό λαδάκι. Όταν ψηθεί κατά το ήμισυ ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο, το κρεμμύδι σε κυβάκια,το τσίλι και τον κόλιανδρο αλεσμένο.
Τα αφήνουμε ελάχιστα να τσιγαριστούν και σβήνουμε με μπύρα. Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί καλά.
Οταν το κοτόπουλο μαγειρευτεί πλήρως, το αφαιρούμε και στο τηγάνι ρίχνουμε το ρύζι, το καλαμπόκι, τον αρακά και την πιπεριά. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί , το αλατάκι που θέλουμε και το αφήνουμε να βράσει γύρω στα 25 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
κάηκα μόνο που το διάβασα…
ο κολιανδρος δεν ειναι και πολυ καυτερος , ενω μολις πληροφορηθηκα οτι εχρησιμοποιειτο φανατικως στην Αρχαια Ελλαδα
και βεβαίως είναι αρχαιοελληνικό καρύκευμα και ετυμολογείται ως εξής
Κωλλύομαι-Ανήρ , διότι το έβαζαν αι γυναίκαι εις τα φαγητά διά να εμποδίσουσι τους άνδρας των να τις γ@#$σουνε (προκαλεί τσουτσουνοκαθίζηση), ούτως ώστε τούτες να γ@#$θουσιν μετά του μελανόσωμου Φρύγα δούλου της οικίας…
καλα , εχω παθει σοκ αυτη τη στιγμη