σορμπε ανανα (sorbete de piña)

Τα σορμπε είναι τα ποτά-γρανίτες, που καταναλώνονται μανιωδώς τους μήνες του καλοκαιριού στις εξωτικές ισπανόφωνες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνει το αγαπημένο εξωτικό φρούτο των Ισπανόφωνων, τον ανανά, και το εθνικό ποτό του Μεξικού και της Κούβας, το ρούμι!!!

Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά:

  • 1 ανανάς
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ρούμι
  • 1 λεμόνι
  • 2 ασπράδια αυγών

Παρασκευή:

Αδειάζουμε τον ανανά, τον κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ρούμι και το χυμό από το λεμόνι και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ πολύ καλά. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα προσεκτικά τα δύο μίγματα, για να μη σπάσει η μαρέγκα, και μόλις το ενιαίο μίγμα ομογενοποιηθεί, το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει καλά. Σερβίρουμε στον άδειο ανανά με ένα καλαμάκι και διάφορα φρούτα.

Κατηγορία: ΚΟΥΖΙΝΑ
3 Comments
  1. 13 έτη ago
    Meet-sos (admin)

    κατευθείαν από τον ανανά το πίνεις;
    χαχα γαμάτο!!!

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon