MARADONA: TO “ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ”

Ίσως η πλέον πολυσυζητημένη φάση στην ιστορία των παγκοσμίων κυπέλλων…. Πρωταγωνιστής ποιος άλλος; Ο γραφικός θεός της Μπάλας “Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα”… Ενας από τους καλύτερους (και σίγουρα από τους πλέον ιδιότροπους) παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Το συγκεκριμένο γκολ επιτεύχθη στο παιχνίδι Αργεντινή – Αγγλία, το οποίο διεξήχθη στις 22 Ιουνίου 1986, για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 1986. (Παρεπιπτόντως 4 χρόνια νωρίτερα τα δύο κράτη είχαν πόλεμο για τα νησιά Φώκλαντ.)

Στο έκτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ύστερα από λανθασμένο γύρισμα του Βρετανού ποδοσφαιριστή Steve Hodge, ο Μαραντόνα έτρεξε προς την μπάλα. Ο τερματοφύλακας της Αγγλίας, Peter Shilton, αντέδρασε εγκαίρως με έξοδο και ήταν σε σαφέστατα πλεονεκτικότερη θέση προς την μπάλα. Την τελευταία στιγμή όμως, ο Μαραντόνα σήκωσε το αριστερό του χέρι και πρόλαβε την μπάλα,στέλνοντάς την στα δίχτυα. Ο Τυνήσιος  διαιτητής Ali Bin Nasser δεν είδε την παράβαση και καταλόγισε το γκολ ως έγκυρο!!

Στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα ο Ντίεγκο δήλωσε γα το γκολ ότι μπήκε: «un poco con la cabeza de Maradona y otro poco con la mano de Dios» («λίγο με το κεφάλι του Μαραντόνα και λίγο με το χέρι του Θεού») αφήνοντας στην ιστορία το συγκεκριμένο τέρμα με το  συγκεκριμένο όνομα.

Ο Μαραντόνα πολύ αργότερα δήλωσε το εξής: «Περίμενα τους συμπαίκτες μου να με αγκαλιάσουν, αλλά κανείς δεν ήρθε…Τους είπα: Ελάτε να με αγκαλιάσετε αλλιώς ο διαιτητής δε θα το μετρήσει».

Κατηγορία: ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

close
Facebook IconTwitter Icon