Η ΜΕΞΙΚΑΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΗΤΣΟΥ
Ντάξει το ότι έκρυβα τον Λατίνο μέσα μου τόσα χρόνια το ήξερα… το ότι θα έφτιαχνα τέτοια σάλτσα Μεξικάνα αυθόρμητα δεν το περίμενα ποτέ!! Ας μην περιαυτολογώ άλλο περί του μεγαλείου μου και ας σας εξηγήσω την συνταγή της Ελληνοποιημένης salsa mexicana!
Καταρχάς οι Μεξικάνοι δεν βάζουν ελαιόλαδο!! Ο Μπάρμπα-Μήτσος όμως σαν Ελληναράς δεν μπορεί δίχως ελαιόλαδο στη σάλτσα του, για αυτό και εγώ προσέθεσα ελαιόλαδο και από την άλλη δεν έβαλα χυμό λεμονιού… Μου φαίνεται ότι έτσι είναι πιο κοντά στις δικές μας μεσογειακές διατροφικές συνήθειες…
Υλικά
2 ντομάτες
1,5 φλυτζάνι ελαιόλαδο
μισή ή μία καυτερή πιπεριά (ανάλογα πόσο καυτερή είναι και πόσο καυτερό θέλετε το αποτέλεσμα)
μισό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Τσίλι ή πάπρικα
Αλατοπίπερο
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κόλιανδρο ή μαϊντανό και χυμό λεμονιού (όπως η αυθεντική συνταγή)
Παρασκευή
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και χώνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ… Ανακατεύετε 2-3 λεπτά στο μπλέντερ μέχρι το αποτέλεσμα να βγει ένας ενιαίος ζωμός. Έπειτα βάλτε την λίγο σε ένα κατσαρολάκι και κάψετε την για λίγα λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να “δέσει” η σάλτσα.
Καλή όρεξη, κι άμα δεν σας αρέσει… δεν σας ξέρω, δεν με ξέρετε!!!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Α γι’αυτό έγραψες στο φατσοβιβλίο ότι σε πείραξαν οι πιπεριές! χαχα
για χθες το έγραψα αυτό που είχα φτιάξει σάλτσα μόχο και είχα βάλει μία ολόκληρη πιπεριά (και έκαιγε γάμησε τα!!!)…
Σήμερα στην Μεξικάνα έβαλα μισή πιπεριά και ήτανε τζιτζί !!
Μου άνοιξες την όρεξη! Να μου κάνεις τον τραπέζι όταν έρθω Αθήνα :eat:
Ναι ρε , εννοειται , θα χλαπακιασουμε καλα…
:eat: :pizza: :cake: :watermelon: :bowl: :plate: :snail: :sheep: :sheep2: :pig: :pig2: :duck: :goat: :chick: :chicken: :chicken2: :cow: :bunny:
δε μου αρεσει καθολου που τελευταια δε σου αρεσουν τα καυτερα
σα να φλωρεψαμε
αν δε βγαζεις καπνους απ τα αυτια δε λεει
Δηλαδή αντί για ελαιόλαδο αυτοί τι χρησιμοποιούνε;;;
τίποτα, απλά δεν βάζουν ελαιόλαδο!