burrito mexicano
Να λοιπόν μία πολύ ωραία -δοκιμασμένη- δική μου συνταγή για αυθεντικό μεξικάνικο μπουρίτο. Το κόστος έιναι σχετικά χαμηλό, η παρασκευή απλούστατη και οι πιθανότητες αποτυχίας μηδαμινές. Δοκιμάστε αυτό το παραδοσιακό μεξικανικό πιάτο, που έχει φανατικούς θαυμαστές, και γευτείτε και εσείς κάτι διαφορετικό.
υλικά
1 πακέτο έτοιμa φύλλα tortillas από το supermercado (μην ξεχνάμε και τα Ισπανικά μας)-προτιμείστε τις μεγάλες, γιατί χωράνε περισσότερα
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλου
1 κονσέρβα καλαμπόκι καθαρισμένο και βρασμένο
1 τοματα
1 πιπεριά κόκκινη
λίγο τριμμένο τυρι
τσιλι
πιπέρι
λίγο πελτέ
πάπρικα
αλάτι
λάδι
οδηγίες
Κόβουμε το φιλέτο σε μικρά κομματια (σαν κυβακια) , το αλατίζουμε καλά και το ρίχνουμε σε ένα τηγανάκι με λίγο ζεστό λάδι να τσιγαριστεί.Βάζουμε την πιπεριά-κομμένη σε λωρίδες- και περιμένουμε λίγο να ψηθεί. Προσθέτουμε την τοματούλα, το τσίλι, την πάπρικα, τον πελτέ και το πιπέρι -ανάλογα με τα γουστα μας, οι Μεξικάνοι βάζουν πολύ-. Αφήνουμε το κοτόπουλο σε χαμηλή φωτιά να ψηθεί καλά.
Ανοίγουμε την κάθε tortilla, προσθέτουμε το κοτοπουλάκι, λίγο -ή πολύ- τριμμένο τυρι, καλαμποκάκι και προαιρετικά φρέσκια τομάτα κομμένη σε κύβους. Τυλίγουμε πολύ σφιχτά την tortilla μας.
Τέλος, τοποθετούμε τις tortillas σε ένα ταψάκι, πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο και τις βάζουμε για λίγο στο φούρνο το συμβατικό ή των μικροκυμάτων, μέχρι να λιώσει το τυρί.
Περιμένω σχόλια