arroz negro
Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι οι Ισπανοί λατρεύουν τα θαλασσινά, τα οποία υπάρχουν άφθονα τόσο στο καθημερινό τραπέζι όσο και στο γιορτινό. Μία από τις πιο παράξενες παραδοσιακές συνταγές της χώρας λοιπόν περιλαμβάνει ρύζι μαγειρεμένο με μελάνι σουπιάς , το οποίο , φυσικά, το βάφει μαύρο!
Το ιδιόρρυθμο αυτό ριζότο μαγειρεύεται μαζί με τη σουπιά , από την οποία αφαιρείται το σακίδιο με το μελάνι για να προστεθεί στο ζουμί όπου βράζεται το ρύζι.
Εσείς θα το δοκιμάζατε?
Πάντως, παρά το γεγονός ότι αποτελεί σπεσιαλιτέ στις νότιες ακτές της Ισπανίας, δεν απαντάται σχεδόν σε κανένα τουριστικό εστιατόριο, μάλλον γιατί οι επισκέπτες…..διστάζουν.
2 Comments
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
απ οσο ξερω παρομοια σπεσιαλιτε υπαρχει και στην ιταλια με μακαρονια τα οποια πωλουνται και στο εμποριο ετοιμα αβραστα μαυρα
δειτε
http://www.funologie.com/2009/03/squid-ink-bread-or-spaghetti.html
τελειο?