ΙΣΠΑΝΙΚΗ TORTILLA
Πρόκειται για την κλασσική ισπανική ομελέττα που γίνεται με μπόλικα αυγά και μπορεί να αποτελέσει κανονικό γεύμα τριών ατόμων. Ας δούμε τη συνταγη:
υλικα
7 αυγά
5 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι
αλάτι
λάδι
παρασκευή
κόβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές ροδέλες και τα αλατίζουμε καλά. Βαζουμε λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι. Αφήνουμε τα υλικά να ψηθούν κανονικά.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή με απλό πηρούνι. Ρίχνουμε ελάχιστο αλατάκι.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα αυγά.
Ρίχνουμε όλο το μίγμα στο τηγάνι και το αφήνουμε να γίνει ενιαίο. Πρέπει να το γυρίσουμε και από την άλλη πλευρα για να ψηθεί σωστά και αυτό το πετυχαίνουμε με το ειδικό καπάκι για ομελέτες ή με ένα μεγάλο πιάτο.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
να πω οτι στην Κρητη φτιαχνουν επισης μια ιδια ομελετα που λεγεται ‘σφουγγατο’ με μονη διαφορα οτι εκει ριχνεις απευθειας τα αυγα μεσα στις πατατες χωρις να τις εχεις στραγγιξει.
οι πατατες ειναι κομμενες κανονικα και οχι ροδελες
το κρεμμυδι σπανια μπαινει